Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Zi de sărbătoare în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Cotiujeni, raionul Briceni

 

Credincioșii parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Cotiujeni, raionul Briceni, în frunte cu părintele paroh, protoiereul Anatolie Marcu, au primit în ziua de sîmbătă, 10 noiembrie 2018, cu multă bucurie duhovnicească vizita Prea Sfinitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Evenimentul a fost marcat de oficierea Sfintei și Dmnezeieștii Liturghii, la care a participat un sobor mare de preoți și diaconi și numeroși credincioși.

După slujbă a urmat procesiunea înconjurării sfîntului locaş cu citirea Sfinteor Evanghelii ale Învierii, un Te Deum pentru sănătatea părintelui paroh, a ctitorilor şi a tuturor creștinilor prezenți la rugăciune, după care a urmat slujba de sfințire a noului set de clopote procurate pentru biserica satului.

În cuvîntul rostit la încheierea slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a mulțumit părintelui paroh, protoiereului Anatolie Marcu, ctitorilor și tuturor credincioșilor din această parohie pentru grija ce o poartă Casei lui Dumnezeu, pentru toate eforturile depuse la împodoirea bisericii și a făcut un apel la zidirea duhovnicească a tinerei generații, care va trebui să preia și să păstreze, ca pe o comoară de mult preț, moștenirea creștină și mîntuitoare a înaintașilor noștri.

În semn de recunoștință pentru sprijinul acordat la lucrările de renovare și împodobire a bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Cotiujeni, mai multor ctitori și binefăcători li s-au acordat din partea Prea Sfințitului Nicodim distincții bisericești. Printe cei decorați s-a aflat și doamna deputat Zinaida Greceanîi, originară a satului Cotiujeni și ctitoră a bisericii din localitate.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.