Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Zi de sărbătoare în parohia „Sf. Irh. Nicolae” din satul Călărășeuca, raionul Ocnița

 

Luni, 15 octombrie 2018, în ziua prăznuirii Sfinților Mucenici Ciprian și Iustina, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înpreună cu Înalt Prea Sfințitul Agapit, Mitropolit de Moghileov-Podolskii și Șargorod, s-a aflat în mijlocul mulțimii credincioșilor de la biserica „Sf. Irh. Nicolae” din satul Călărășeuca, r-nul Ocnița, unde, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Sărbătoarea a fost prilejuită de aniversarea jubileului de 40 de ani de slujire la altar a parohului acestui sfînt locaș, protoiereului mitrofor Leonid Sevastianov.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale și belșugul harului Său revărsat de-a lungul timpului asupra enoriașilor acestei biserici și a părintelui paroh Leonid, în rodnica sa activitate de 40 de ani de slujire Bisericii lui Hristos.

După slujbă, cordiale cuvinte de felicitare împreună cu alese urări de sănătate, har și ajutor sfînt de la Bunul Dumnezeu în rodnica activitate pastorală au adresat omagiatului părinte Leonid Chiriarhul Eparhiei noastre, Prea Sfințitul Episcop Nicodim, precum și invitatul de onoare al sărbătorii, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Agapit.

Din partea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, omagiatul protoiereu Leonid Sevastianov s-a învrednicit de înalta distincție — ordinul „Meritul Bisericesc” de gradul II, care i-a fost înmînată în cadrul solemn a Sfintei Liturghii de către Prea Sfințitul Nicodim împreună cu darul său pentru omagiat — o frumoasă Cruce pectorală cu podoabe.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.