Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a participat la festivitățile jubiliare prilejuite de aniversarea a 65 de ani de viață ai Înalt Prea Sfințitului Vichentie, Mitropolit de Taşkent şi Uzbekistan

 

În perioada 3-4 octombrie 2018, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, însoțit de părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, a participat la invitația Înalt Prea Sfințitului Vichentie, Mitropolit de Taşkent şi Uzbekistan, la festivitățile prilejuite de aniversarea jubileului său de 65 de ani de viață.

Miercuri, 3 octombrie, Prea Sfințitul Nicodim a vizitat orașul Tașkent și Reședința Mitropolitană a Înat Prea Sfințitului Vichentie, care este și șef al Districtului Mitropolitan al Bisericii Ortodoxe Ruse pentru Asia Mijlocie. Aici Ierarhul a asistat la un frumos concert jubiliar oferit în cinstea omagiatului Mitropolit Vichentie de către învățăceii școlii duminicale ce activează pe lîngă Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” din Tașkent. În seara zilei, Prea Sfinția Sa a participat la slujba Privegherii oficiată de către Înat Prea Sfințitul Mitropolit Vichentie în fruntea unui sobor numeros de Ierarhi, preoți și diaconi.

Joi, 4 octombrie, în ziua Odovaniei Praznicului Înălțării Cinstitei și de Viață Făcătoarei Cruci, la Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Tașkent, sub protia omagiatului zilei — a Înalt Prea Sfințitului Vichentie, Mitropolit de Taşkent şi Uzbekistan, a fost oficiată Sfînta Liturghie Arhierească, la care a participat un impresionant sobor de Ierarhi, preoți și diaconi din diverse eparhii ale Bisericii Ortodoxe Ruse, care au venit să împărtășească bucuria frumosului jubileu de 65 de ani de viață al îndrăgitului lor confrate întru slujirea lui Hristos.

Din soborul de Arhierei a mai făcut parte Mitropolitul Chiril de Ekaterinburg și Verhotur, Mitropolitul Gheorghii de Nijnii Novgorod și Arzamas, Arhiepiscopul Dimitrie de Vitebsk și Orșa, Arhiepiscopul Feofilact de Piatigorsk și Cerkessk, Episcopul Varnava de Pavlodar și Ekibastuz, Episcopul Nicodim de Edineț și Briceni, Episcopul Feodosie de Isilkul și Russkaia Poliana, Episcopul Pitirim de Dușanbe și Tadjikistan, Episcopul Serapion de Kokșetau și Akmol, Episcopul Alexii de Serov și Krasnoturinsk.

La serviciul divin a participat un numeros sobor de preoți din mai multe eparhii ale Bisericii Ortodoxe Ruse și a fost prezent un număr mare de credincioși, oficialități locale și de stat.

După Sfînta Liturghie, Ierarhii împreună cu slujitorii și credincioșii au oficiat slujba unui Te Deum pentru sănătatea omagiatului Mitropolit Vichentie, după care arhiereii și slujitorii invitați i-au adresat sărbătoritului cordiale urări de bine și felicitări.

La alesele, caldele și sincerele mesaje de felicitare s-a alăturat și Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, care a urat conaționalului nostru aflat în misiune duhovnicească departe de casă, Înalt Prea Sfințitului Vichentie, multă sănătate sufletească și trupească, pace, bucurii duhovnicești și ajutor sfînt de la Bunul Dumnezeu în activitatea pastorală și misionară ce o desfășoară în raza Districtului Mitropolitan al Asiei Mijlocii, oferindu-i, în semn de înaltă apreciere și deosebită considerație, distincția Episcopiei de Edineț și Briceni „Sf. Dreptul Nicodim” de gradul I.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.