Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Zi de hram la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Vălcineț, Ocnița

 

În ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, vineri, 21 septembrie 2018, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat biserica ce-i poartă hramul din satul Vălcineț, Ocnița, oficiind aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Cu aleasă bucurie duhovnicească, Ierarhul a fost întîmpinat în dimineața zilei de către părintele paroh, protoiereul mitrofor Victor Pleșca, mulțimea enoriașilor și a oaspeților adunați la sărbătoare.

Sfînta Liturghie a fost urmată de procesiunea înconjurării sfîntului locaş, după care a fost oficiată slujba unui Te Deum pentru sănătatea părintelui paroh, a ctitorilor şi a tuturor creștinilor prezenți la rugăciune.

După slujbă, Prea Sfințitul Nicodim a adresat părintelui paroh, protoiereului Victor Pleșca, slujitorilor și mulțimii credincioșilor un cuvînt de învățătură, de mulțumire și de felicitare. Prea Sfinția Sa a vorbit mai întîi despre temeiurile biblice și patristice ale cinstirii Maicii Domnului, apoi adresat calde felicitări părintelui Victor și credincioșilor cu prilejul sărbătoririi hramului, dorindu-le să rămînă și în continuare fii devotați ai Bisericii lui Hristos cu ajutorul, mijlocirea fierbinte și ocrotirea Preasfîntei Sale Maici.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.