Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie și slujba Prohodului robului lui Dumnezeu, nou-adormitului Vasile Șeremet

 

 

În dimineaţa zilei de miercuri, 12 septembrie 2018, mulţime de creştini, în special tineri, colegi de clasă, prieteni și apropiați, cu inimile frînte de durere s-au adunat la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei pentru a petrece în ultimul drum pe robul lui Dumnezeu Vasile Șeremet, decedat în tragicul accident rutier din localitatea Podgoreni. Sfînta Liturghie Arhierească şi slujba înmormîntării a fost oficiată de către Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul serviciului divin, Prea Sfințitul Nicodim a adresat familiei îndoliate şi creştinilor adunați la rugăciune un cuvînt de mîngîiere și de condoleanțe, îndemnînd părinții, rudele, apropiații și pe toți cei ce l-au cunoscut pe tînărul nou-adormit Vasile să se roage Milostivului Dumnezeu pentru ca sufletul său să fie așezat în locul cel de fericire și de odihnă al drepților.

După slujbă, sicriul cu trupul neînsuflețit al tînărului Vasile a fost purtat în procesiune solemnă pînă în curtea Liceului Teoretic „Ion Luca Caragiale” din Orhei, unde își făcea studiile. Aici, cu lacrimi în ochi și inimi frînte de durere s-au adunat să-i aducă un ultim omagiu și să-și ia rămas bun sute de elevi, dascălii și colegii săi de clasă. Apoi cortegiul funerar s-a deplasat spre biserica din satul Zahoreni, unde au fost aduse și sicriile altor doi tineri decedați în același teribil accident — robii lui Dumnezeu Vasile și Andrei.

După slujba săvîrșită aici, robul lui Dumnezeu Vasile a fost înmormîntat alături de rudele sale în cimitirul satului Zahoreni.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.