Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Zeci de credincioși au parcurs Drumul Crucii la mănăstirea Călărășeuca

 

Și în acest an de Sărbătoarea Schimbării la Față a Mântuitorului, zeci de credincioși de la biserica „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Dondușeni, au pornit pe jos, într-un Drum al Crucii, spre Mănăstirea Călărășeuca la hramul de vară al bisericii „Sf. Irh. Mitrofan”. După Sfînta Liturghie, mulțumind Domnului printr-un Tedeum, pelerinii au pornit, cu ajutorul Preasfintei Treimi și cu binecuvîntarea Ierarhului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, la drum.

Drumul Crucii, a devenit o tradiție foarte cunoscută în blagocinia raionului Dondușeni, credincioșii participând la el cu multă râvnă și bucurie trupească și sufletească, pentru că aduc această osteneală ca pe o jertfă spre slava lui Dumnezeu pentru a primi ajutor la cererile lor și iertare de păcate.

Ajunşi la mănăstire, participanţii la pelerinaj au fost întâmpinaţi, în dangătul clopotelor, de către obştea sfântului aşezământ în frunte cu maica stareță, egumena Eufrosinia (Peșterean).

Fiecare pelerinaj, în special cel realizat pe jos, ar trebui să ne amintească de calea lui Hristos spre Golgota. Este un drum care presupune o modestă jertfă raportată la Marea Jertfă înfăptuită de Dumnezeu, Care acceptă Crucea spre iertarea păcatelor noastre. Deşi un drum te istoveşte trupeşte, în schimb, te poate întări lăuntric. Cel care merge cu râvnă pentru Mântuitorul, se alege şi culege alese roade sufleteşti.

Iuliana Melnic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.