Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfințirea capelei de cimitir cu hramul „Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Zăicani

 

În dimineața zilei de luni, 6 august 2018, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat slujba de sfinţire a capelei din cimitirul localității Zăicani, recent ridicată cu strădaniile părintelui paroh, protoiereului Ioan Gînju, și cu sprijinul ctitorilor și a credincioșilor acestei parohii. La slujba de sfințire a participat un sobor mare de preoți și numeroși creștini. Locaşul de cult a primit hramul în cinstea sărbătorii Acoperămîntului Maicii Domnului.

În predica rostită cu prilejul slujbei de sfințire, Ierarhul a mulțumit părintelui paroh Ioan și enoriașilor săi pentru inițiativa și efortul depus la construirea unui nou Altar la locul de odihnă veșnică al credincioșilor parohiei Zăicani, care va servi pentru oficierea slujbelor de înmormîntare și de pomenire, subliniind că biserica este Casă a lui Dumnezeu, izvor de har, sfințenie și binecuvîntare.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a acordat distincții și diplome tuturor celor care au muncit la ridicarea acestei capele.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.