Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească în parohia „Sf. Irh. Nicolae” din satul Terebna, raionul Edineţ

 

În ziua pomenirii Sfîntului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, luni, 21 mai 2018, biserica „Sf. Irh. Nicolae” din satul Terebna, raionul Edineț s-a aflat în veșmînt de sărbătoare cu prilejul vizitei Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Prea Sfinția Sa a oficiat aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Ierarhul a fost întîmpinat în dimineața zilei cu multă căldură și dragoste, cu flori, cu pîine și cu sare, de către părintele paroh, protoiereul Valentin Croitoru, doamna preoteasă Felicia, primarul localității, domnul Vitalie Vicol, copii îmbrăcați în straie naționale și mulțime de credincioși. Bucuria creștinilor din Terebna a fost împărtășită și de domnul deputat Oleg Sîrbu, prezent la eveniment, de locuitorii satelor învecinate și oaspeți din România.

Sfînta Liturghie a fost urmată de procesiunea înconjurării sfîntului locaş, un Te Deum pentru sănătatea părintelui paroh, a ctitorilor şi a tuturor creștinilor prezenți la rugăciune.

În cuvîntul de învăţătură rostit la finalul slujbei, Prea Sfinţitul Nicodim a vorbit credincioşilor despre viaţa şi teologia profundă a Sfîntului Ioan Evanghelistul. Prea Sfinţia Sa a remarcat că Sfîntul Ioan este cel care a descoperit lumii că „Dumnezeu este iubire”, că „Dumnezeu este lumină” şi că bucuria vieţii constă în agonisirea şi trăirea acestei iubiri şi lumini.

Ierarhul a felicitat credincioșii cu prilejul hramului și a mulțumit părintelui paroh, protoiereului Valentin Croitoru, pentru rîvna și dragostea de care dă dovadă în slujirea Bisericii lui Hristos, desfășurînd în mijlocul comunității creștine din satul Terebna o frumoasă și rodnică activitate pastorală și misionară.

În semn de recunoștință pentru toată activitatea sîrguincioasă depusă spre prosperarea comunității ortodoxe din Terebna, părintele paroh și mai mulți ctitori și binefăcători ai sfîntului lăcaș au fost distinși de către Prea Sfinția Sa cu decorații bisericești.

După slujbă toți creștinii au luat parte la o agapă de sărbătoare, oferită cu mult drag de gospodinele din satul Terebna.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.