Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă de pomenire pentru ostașii căzuți pe cîmpul de luptă în cadrul solemnităților dedicate Zilei Victoriei la Edineț

 

La 9 mai 2018 este marcată cea de-a 73-a aniversare a victoriei asupra fascizmului. Cu acest prilej, și în municipiul Edineţ a fost organizat un miting cu depunere de flori la monumentul „Mama Îndurerată” din Grădina Publică „Vasile Alexandri”, pentru a-i comemora pe cei care au căzut pe cîmpul de luptă în cel de-al doilea Război Mondial. La solemnitate au participat veterani și văduve ale veteranilor de război, oficialități de rang înalt, polițiști, militari, locuitori și elevi ai instituțiilor de învățămînt din oraș.

Cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, la miting au participat părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, protoiereul  Sergiu Panaite, blagocin de Edineț și protoiereul Ioan Cernea, cleric al catedralei „Sfîntul Vasile cel Mare” din orașul Edineț, care au oficiat în cadrul manifestației o slujbă de pomenire pentru eroii căzuți pe cîmpul de luptă.

Acţiunea a finalizat prin depuneri de coroane şi jerbe de flori la focul veşnic, monumentul „Mama Îndurerată” şi plăcile comemorative aflate pe teritoriul complexului memorial.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.