Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Litrurghia Darurilor mai înainte sfințite și slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Mitropolit Serapion (Fadeev)

 

Joi, 29 martie 2018, în ziua pomenirii Sfîntului Ierarh Serapion, Arhiepiscop de Novgorod (1516), Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat alături de Înalt Prea Sfințitul Chiril, Mitropolit de Ecaterinburg și Verhotur, și Prea Sfințitul Nil, Episcop de Murom și Viazniki, Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în biserica „Sf. Muceniță Parascheva” din satul Velikodvorie, raionul Gusi-Hrustalinîi, regiunea Vladimir, Federația Rusă.

După slujbă, Ierarhii împreună cu soborul preoțesc și în prezența poporului binecredincios au săvîrșit un Parastas pentru vrednicul de pomenire Mitropolit Serapion (Fadeev), al cărui mormînt se află în această biserică și care astăzi și-ar fi cinstit Sfîntul Ocrotitor.

Amintim că în perioada 12 mai 1987 — 7 iulie 1989, Mitropolitul Serapion s-a aflat în fruntea Eparhiei de atunci a Chișinăului și a Moldovei, păstorind cu mult zel și dăruire clerul și credincioșii.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

Comments are closed.