Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

A avut loc Sinaxa stareților și starețelor de mănăstiri din cuprinsul Episcopiei de Edineț și Briceni

 

La Mănăstirea „Nașterea Domnului”, Zăbriceni, s-au desfășurat vineri, 16 februarie 2018, lucrările Sinaxei ordinare a stareţilor şi stareţelor din cuprinsul Episcopiei de Edineț și Briceni. Întrunirea s-a desfășurat cu binecuvîntarea Chiriarhului locului, Prea Sfințitului Episcop Nicodim, fiind prezidată de către Președintele Departamentului eparhial Mănăstiri și viață monahală, arhimandritul Damian (Burlacu).

Lucrările au fost deschise printr-un cuvînt duhovnicesc al Prea Cuvioșiei Sale, în care a vorbit despre importanţa și ordinea de zi a acestei întruniri, trecînd în evidenţă frumusețea și roadele duhovnicești de care se poate bucura cel care răspunde afirmativ chemării divine la viața de nevoință monahală. Părintele Damian a adus la cunoștință maicilor starețe Regulamentul privind mănăstirile și organizarea vieții monahale în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse, aprobat la Soborul Arhieresc de la Moscova din 29 noiembrie — 2 decembrie 2017.

Apoi fiecare stareţă a prezentat pe scurt o dare de seamă asupra vieţii obştei monahale respective, cuprinzând lucrări de construcţie, de restaurare, activităţi culturale, liturgice desfăşurate de la întâlnirea precedentă până în prezent. Au fost abordate apoi o serie de chestiuni privitoare la rînduielile de slujbă și viaţa duhovnicească în cadrul aşezămintelor monahale pe perioada Postului Mare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

Comments are closed.