Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În ziua cinstirii Sfinților Trei Ierarhi, Prea Sfințitul Nicodim a liturghisit la biserica „Sf. Vasile cel Mare” din Bologna

 

Luni, 12 februarie 2018, de praznicul Soborului Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Cuvîntătorul de Dumnezeu și Ioan Gură de Aur, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie la Biserica Ortodoxă a Patriarhiei Moscovei cu hramul „Sf. Irh. Vasile cel Mare” din Bologna, Italia, care este și sediul Administrației parohiilor Patriarhiei BORu din Italia. În ziua sărbătorii, la serviciul divin, alături de Prea Sfinția Sa a liturghisit un sobor de slujitori în frunte cu parohul acestui sfînt locaș, ieromonahul Serafim (Valeriani).

După Sfînta Liturghie, Ierarhul împreună cu soborul slujitorilor a oficiat slujba unui Te Deum. La final, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a elogiat personalitatea celor trei mari ierarhi ai Bisericii, subliniind importanța învățăturii lor teologice pentru viața creștină din toate timpurile, a felicitat pe toți cei prezenți cu prilejul sărbătorii și a oferit diverse daruri parohului și enoriașilor acestei comunități.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.