Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a participat la serviciul divin oficiat în cinstea prăznuirii Cuviosului Marchel, egumenul Achimiților — Ocrotitorul Ceresc al Prea Sfințitului Marchel, Episcop de Bălți și Fălști

 

 

Joi, 11 ianuarie 2018, cînd Biserica Ortodoxă îl pomenește în rugăciuni pe Cuviosul Părinte Marchel, egumenul mănăstirii Achimiților, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a participat la serviciul divin oficiat în Catedrala „Sf. Împărați Constantin și Elena” din municipiul Bălți cu prilejul sărbătoririi zilei Sfîntului Ocrotitor al Prea Sfințitului Marchel, Episcop de Bălți și Fălești.

Sfînta Liturghie Arhierească a fost oficiată sub protia omagiatului zilei — Prea Sfințitului Marchel, care a fost înconjurat de un sobor de arhierei din care a făcut parte Înalt Prea Sfințitul Sava,  Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, Înalt Prea Sfințitul Iustinian, Arhiepiscop de Elista și Kalmykia, și Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, precum și de un impresionant sobor de preoți și diaconi.

La serviciul divin au participat și mai mulți credincioși, oaspeți, invitați de onoare și oficialități, care au venit să se roage Mîntuitorului Hristos și să ceară mijlocirea Sfîntului Cuvios Marchel pentru sănătatea mult îndrăgitului lor Ierarh. După Sfînta Liturghie, a fost oficiată slujba unui Te-Deum de sănătate și întărire în credință pentru Prea Sfințitul Marchel și toți credincioșii eparhiei.

La final, Prea Sfințitul Nicodim,  cu prilejul frumosului jubileu și în semn de aleasă apreciere, a venit către Prea Sfințitul Marchel cu un cuvînt de felicitare, urîndu-i multă sănătate, prosperitate și ca Sfîntul Ocrotitor să-l păzească ani lungi de viață, toți luminați de căldura prezenței Preasfintei Treimi, și i-a oferit în dar un set de engolpioane și o Sfîntă Evanghelie ilustrată iconic.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.