Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

A avut loc Adunarea Generală a clerului din cuprinsul Eparhiei de Edineț și Briceni

 

Joi, 21 decembrie 2017, la Reședința Episcopală din orașul Edineț, sub președenția Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni s-au desfășurat lucrările Adunării Generale Anuale a clerului eparhiei. La întrunire a participat părntele secretar, protoiereul Adrian Cotelea, părinții blagocini și clericii din cuprinsul eparhiei.

Ordinea de zi a ședinței a inclus prezentarea Raportului de activitate al Ierarhului pentru anul 2017, aducerea la cunoștință a hotărîrilor și dispozițiilor adoptate la Soborul Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse ce s-a desfășurat la Moscova în perioada 29 noiembrie — 2 decembrie curent, dar și sfaturi și îndrumări duhovnicești pentru clerici și credincioși, sugestii și propuneri din partea slujitorilor.

Slujitorii au prezentat la rîndul lor rapoartele de dare de seamă și au primit Pastoralele la Nașterea Domnului a Sanctității Sale Chiril, Partiarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove și a Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni.

Întrunirea s-a încheiat cu o agapă de post pregătită cu mult drag pentru toți participanții la adunare de către viețuitoarele mănăstirii Călărășeuca.

În după-amiaza zilei a avut loc o întrunire cu părinții blagocini, scopul căreia a fost trasarea direcțiilor de activitate pastoral-misionară pentru anul 2018.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.