Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a săvîrșit Taina Sfîntului Botez asupra pruncului Nectarie, cel de-al treilea copil al protoiereului Serghei și preotesei Ludmila Toia

 

În ajunul praznicului Sfîntului Nectarie de Egina, la 8 noiembrie 2017 (stil nou), a avut loc sfințirea paraclisului Sfîntului Nectarie de pe lîngă biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Pireas, renovat și împodobit cu aportul familiei protoiereului Serghei Toia împreună cu ctitori din or. Durlești, municipiul Chișinău.

Slujba de sfințire a fost savîrșită de către Înalt Prea Sfințitul Serafim, Mitropolit de Pireas. În cadrul serviciului divin, protoiereul Serghei Toia a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Pireasului — Crucea Sfîntului Spiridon, Ocrotitorul Pireasului, iar protoiereul Zosima Toia, blagocinul sectorului III, municipiul Chișinău, — cu Diplomă de Recunoștință.

În ziua de duminică, 12 noiembrie 2017, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, cu binecuvîntarea Înalt Prea Sfințitului Serafim, Mitropolit de Pireas, a săvîrșit Taina Sfîntului Botez asupra celui de-al 3-lea copil al protoiereului Serghei și preotesei Ludmila Toia, care a primit numele Nectarie.

Taina Sfîntului Botez a fost săvîrșită în paraclisul Sfîntului Nectarie, renovat cu aportul celor menționați și a ctitorilor din diaspora moldovenească din Grecia. La oficierea slujbei a fost prezent și Excelența Sa, Ambasadorul  Republicii Moldova în Grecia, domnul Anatol Vanghelie.

La final, doamna preoteasă Ludmila Toia a fost decorată cu medalia Sf dreapta Ana a Eparhiei de Edineț și Briceni în semn de recunoștință pentru activitatea sirguiciosa în cadrul școlii duminicale și a evenimentelor cu copii de doaspora moldoveneasca din Grecia, spre binele biserici ortodoxe.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.