Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizită Arhierească în parohia „Sf. Arhangheli” din satul Dîngeni, raionul Ocnița

 

În Duminica a XV-a după Ciniczecime, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii credincioșilor de la biserica „Sf. Arhangheli” din satul Dîngeni, raionul Ocnița, unde a săvîrșit Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. În dimineața zilei, Prea Sfinția Sa a fost întîmpinat de părintele paroh, protoiereul Vitalie Dudnic, de un sobor de slujitori, în frunte cu părintele blagocin de Ocnița, sector II, protoiereul Oleg Bacal, și credincioșii adunați în număr mare la serviciul divin pentru a aduce Milostivului Dumnezeu rugăciuni de laudă și mulțumire în cadrul slujei arhierești.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale și belșugul harului Său revărsat de-a lungul timpului asupra acestei biserici, a slujitorilor și enoriașilor, după care clerul și poporul au înconjurat în procesiune solemnă, cu citirea Evangheliilor Învierii, sfîntul locaș.

În tradiționala cuvîntare ținută la finalul serviciului divin, Prea Sfințitul Nicodim a readus în atenția credincioșilor necesitatea cultivării dragostei față de Dumnezeu și față de aproapele în vederea dobîndirii mîntuirii sufletești, așa cum reiese din pericopa evanghelică a zilei despre discuția Mîntuitorului cu învățătorul de Lege privind cea mai mare poruncă.

Tot în acest context, Prea Sfinția Sa a apreciat înalt eforturile părintelui paroh, protoiereul Vitalie Dudnic, împreună cu ale ctitorilor și enoriașlor, la împodobirea și înfrumusețarea sfîntului locaș, mulțumindu-le pentru toată osteneala depusă în ogorul Domnului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.