Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Pelerinaj la Mănăstirea Călărășeuca de ziua hramului de vară în cinstea Sfîntului Ierarh Mitrofan de Voronej

 

Zeci de tineri și vârstnici cu binecuvintarea PS NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni, din blagocinia Dondușeni au participat sâmbătă, 19 august, de sărbatoarea Schimbării la Față , pentru al VI-lea an consecutiv la tradiționalul pelerinaj pe jos din orașul Dondușeni până la mănăstirea Călărășeuca. Însoțiți de preoți, pelerinii au parcurs pe jos traseul de 40 km până la mănăstire în rugăciune și-n cântări religioase.

Pelerinajul a început în jurul orei 12 de la biserica Sf.Nicolae din or. Dondușeni, unde pelerinii au primit binecuvântarea părintelui Veaceslav Matiescu care este de fapt și organizatorul acestui eveniment ce se desfășoară deja an de an. Preasfinția Sa a rostit o scurtă rugăciune de călătorie, rugându-l pe Dumnezeu să le poarte de grijă, le-a dorit plerinilor să aibă folos duhovnicesc în urma acestui pelerinaj și să se întoarcă acasă cu mai multă râvnă de a fi adevărați mărturisitori a lui Hristos.

În drum spre mănăstire s-au alăturat și alte cete de pelerini în frunte cu conducătorii lor duhovnicești din parohiile: Târnova, Scăieni, Plop, Corbu, Moșana, Sauca și Teleșeuca. În călătoria spre Călărășeuca, pelerinii s-au oprit la biserica din Moșana, unde creștinii din această localitate i-au așteptat cu merinde pentru ca călătorii să prindă la puteri, la fel au procedat și enoriașii din Sauca, care au ieșit la răspântiile drumului cu bucate pentru pelerini.

Obosiți, arși de soare, cu tălpile pline de bătături, dar cu sufletul plin de bucurie și inima împlinită, grupul de pelerini au ajuns la porțile mănăstirii în jurul orei 20, întâmpinați de dangătul clopotelor și așteptați de Maica Stareță, Egumena Eufrosinia, care a plâns de bucurie văzând râvna tinerilor și a tuturor credincioșilor ce s-au ostenit în acest Drum al Crucii. Pelerinii au putut să se închine cinstitelor icoane din Sfânta Mănăstire și să participe la slujba de seară, rugându-se Bunului Dumnezeu.

Maica Sareță, împreună cu surorile i-au ospătat pe pelerini și a cazat  toți doritorii care au rămas la mănăstire pentru slujba de a doua zi.

Profesoară Ariadna Nigrescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.