Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizită arhierească la biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Halahora de Sus, raionul Briceni

 

Sîmbătă, 12 august 2017, mulțimea credincioșilor de la Biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului” din localitatea Halahora de Sus, raionul Briceni, în frunte cu părintele paroh, preotul Ioan Onciulenco, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, care a săvîrşit aici slujba de sfințire a bisericii renovate și Sfînta Liturghie Arhierească.

La serviciul divin Prea Sfinției sale i-a coliturghisit un sobor de preoți şi diaconi, din care a făcut parte părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, blagocinul raionului Briceni, sector I, protoiereul Vasile Saracuța, slujitori din cadrul blagociniei.

În cuvîntul său de învăţătură, Prea Sfinţitul Nicodim a vorbit credincioşilor despre marele dar al mîntuirii pe care ni l-a adus Domnul Hristos prin Patimile, moartea pe Cruce, slăvita Sa Înviere şi întemeierea Bisericii, care este Trupul Său Tainic. Vorbind despre despre marea binecuvîntare pe care o primeşte un credincios atunci cînd ctitoreşte sau împodobeşte sfîntul locaş, Ierarhul a subliniat şi necesitatea zidirii sufleteşti, interioare a Bisericii prin trăirea vieţii în Hristos. Totodată, Prea Sfinția Sa  a adus mulțumiri părintelui paroh Ioan Onciulenco pentru grija părintească pe care o poartă bisericii din sat și păstoriților săi, dar și credincioșilor, care, păstrînd tradiția strămoșească, nu au uitat să-și îndeplinească datoria față de Casa lui Dumnezeu.

Pentru osteneala depusă în renovarea şi împodobirea bisericii, părintele paroh a fost avansat în treapta de protoiereu, iar mai mulți ctitori ai sfîntului locaș s-au învrednicit din partea Ierarhului de înalte distincții bisericești.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.