Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfîntul Mare Mucenic Pantelimon, Tămăduitorul de boli, cinstit în parohia „Sf. Irh. Nicolae” din satul Drepcăuți, Briceni

 

Sărbătoarea Sfîntului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, a adunat, miercuri, 9 august 2017, mulțime de credincoși la biserica „Sf. Irh. Nicolae” din satul Drepcăuți, raionul Briceni, care au primit cu bucurie duhovnicească vizita arhipăstorească a Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Ierarhul a oficiat aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat fiind de un sobor de preoți din care au mai făcut parte părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, blagocinul raionului Briceni, sectorul II, protoiereul Lilian Ciubatîi, părintele paroh, protoiereul Anatolie Ciuntu, slujitori din cadrul blagociniei.

După citirea pericopei evanghelice a sărbătorii, Vlădica a vorbit credincioşilor despre viaţa şi minunile pe care le-a săvîrşit Dumnezeu prin Sfîntul Său Mucenic Pantelimon pentru credinţa sa statornică şi a subliniat importanța vindecării noastre spirituale prin Tainele Bisericii, ca temei pentru vindecarea de bolile trupeşti.

Sfînta Liturghie a fost urmată de procesiunea înconjurării sfîntului lăcaș cu citirea pericopelor evanghelice și cuvîntul Ierarhului. Vlădica a mulțumit părintelui paroh, protoiereului Anatolie Ciuntu, pentru primirea caldă și pentru grija spirituală deosebită ce o poartă sfîntului lăcaș și credincioșilor încredințați spre păstorire, iar părintele Anatolie a mulțumit la rîndul său Ierarhului pentru vizita arhiereacă și mesajele de întărire duhovnicească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.