Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghie Arhierească și Taina Sfîntului Botez la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Trestieni, Briceni

 

Marți, 18 iulie 2017, în ziua pomenirii Aflării cinstitelor moaște ale Cuviosului Părinte Serghie, egumenul de la Radonej, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul enorișilor parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din satul Trestieni, raionul Briceni. Prea Sfinția Sa a săvîrșit aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu parohul acestui sfînt lăcaș, protoiereul Victor Turea.

Această zi a fost una deosebită pentru protodiaconul Ioan Tudoreanu, care a fost prohirisit în cadrul serviciului divin în treapta de preot. Adresînd felicitări nou hirotonitului părinte Ioan, Ierarhul i-a urat să rămînă statornic în credință și în rîvna pentru cele sfinte, să slujească cu devotament Biserica lui Hristos și să rămînă pe tot parcursul vieții sale un vrednic iconom al Tainelor lui Dumnezeu.

După Sfînta Liturghie, fiul preotului Ioan și al preotesei Veronica, pruncul Serghie, a primit prin mîna Prea Sfințitului Nicodim Taina Sfîntului Botez, avîndu-l ca Ocrotitor și rugător ceresc pe Cuviosul Serghie de la Radonej, prăznuit astăzi.

Cu prilejul altoirii noului vlăstastar în Via Domnului, Ierarhul a adresat părinților și nașilor cordiale felicitări, urîndu-le ca această mlădiță să aducă roade vrednice duhovnicești, astfel încît să fie păstrată pentru a se împărtăși de fericirea veșnică în Împărăția cea Cerească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.