Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim s-a închinat la moaștele Sfîntului Ierarh Nicolae în Catedrala Hristos Mîntuitorul din Moscova

 

Sfîntul Ierarh Nicolae este unul din cei mai cunoscuți și iubiți sfinți ai Bisericii noastre. În persoana marelui Ierarh şi Făcător de Minuni Nicolae avem o pildă vie, un chip de iubire şi milostivire plin de mireasmă duhovnicească cerească preabine înmiresmată. Toată viaţa lui pămîntească a fost urzită din faptele iubirii. Şi toată viaţa de după moarte, pe care o petrece în Împărăţia slavei celei veşnice, este închinată nevoinţei slujirii oamenilor, căci nu e suflet care să se fi tînguit înaintea lui şi să nu fi aflat răspuns în inima plină de iubire a Sfîntului Nicolae. Despre nenumăratele dovezi ale acestui fapt ştie fiecare creştin ortodox.

Cu binecuvîntarea Preafericitului Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Biserica Ortodoxă Rusă se bucură în aceste zile de un neprețuit dar duhovnicesc — prezența cinstitelor moaște ale Sfîntului Ierarh Nicolae aduse din orașul Bari, Italia. La Catedrala Hristos Mîntuitorul din orașul Moscova ele se vor afla spre închinare pînă la data de 12 iulie, iar în perioada 13-28 iulie — la Sankt-Petersburg.

Aflîndu-se într-o vizită de lucru în orașul Moscova, cu prilejul adunării generale a membrilor Consiliului Editorial al Bisericii Ortodoxe Ruse, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat Catedrala Hristos Mîntuitorul și s-a închinat la cinstitele moaște ale Sfîntului Ierarh Nicolae, cerînd-i mijlocirea în fața Părintelui Ceresc pentru bunăstarea Bisericii și a poporului binecredincios al țării noatre.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

Comments are closed.