Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghie Arhierească la Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni

 

Luni, 15 mai 2017, în ziua pomenirii Sfîntului Ierarh Atanasie cel Mare, Arhiepiscopul Alexandriei, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni.

Dimineața Ierarhul a fost întîmpinat cu multă căldură de omagiatul zilei, clericul Catedralei, Protoiereul Simeon Cucuietu, care în acastă zi aniversează 40 de ani de viață, precum și de un sobor de preoți în frunte cu parohul Catedralei și Blagocinul raionului Briceni, Protoiereul Vasile Saracuța.

Pentru toată activitatea ce o desfășoară cu multă rîvnă și dăruire spre binele și propășirea Bisericii Ortodoxe și cu prilejul aniversării frumosului jubileu de 40 de ani de viață, omagiatul protoiereu Simeon Cucuietu a fost decorat de către Prea Sfințitul Nicodim cu medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I.

Sfînta Liturghie a fost urmată de unui Te Deum pentru sănătatea omagiatului părinte Simeon, a slujitorilor și a tuturor credincioșilor prezenți la slujbă.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a adresat cordiale cuvinte de felicitare părintelui Simeon cu prilejul sărbătoririi zilei de naștere, dorindu-i să sporească și pe viitor în toată virtutea și fapta cea bună, spre mîntuirea sa și a credincioșilor ce i-au fost încredințați spre păsorire, și să slujească în continuare cu aceeași dăruire de sine și devotament la zidirea Trupului Tainic al Hristos, care este Biserica Sa.

După slujbă, Vlădica împreună cu soborul preoțesc a oficiat sfințirea noii Troițe înălțată în orașul Briceni.

* * * * *

Tot în această zi, Prea Sfinția Sa, la invitația parohului bisericii „Sf. Mc. Ecaterina” din orașul Lipcani, protoiereul Nicolae Romanov, a vizitat bisrica din lemn „Nașterea Maicii Domnului” din satul Slobozia-Șirăuți, unde, luînd act de starea sfîntului locaș, a oferit binecuvîntare pentru începerea lucrărilor de reparație interioare și exterioare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * *

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.