Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizită arhierească la biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului” din localitatea Lencăuţi, raionul Ocniţa

 

În duminica a V-a după Paști, a Samarinencei, enoriaşii bisericii „Acoperămîntul Maicii Domnului” din localitatea Lencăuţi, raionul Ocniţa, în frunte cu părintele paroh, protoiereul Rodion Ţentii, au primit cu multă căldură și bucurie duhovnicească vizita Prea Sfinţitului Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Ierarhul a săvîrşit aici sfințirea picturii bisericii, apoi Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

După citirea pericopei evanghelice, de la Ioan IV, 5-42, despre convorbirea Mîntuitorului Hristos cu femeia samarineancă, Prea Sfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre lucrarea Duhului Sfînt – apa cea vie, care se împărtășește fiecărui credincios ce participă activ la viața Bisericii și îi descoperă adevărata închinare în Duhul și în Adevărul lui Dumnezeu. În urma convorbirii, femeia samarineancă, aflînd că Mîntuitorul Hristos este Mesia cel profețit și așteptat, a fost prima femeie care a propovăduit la neamuri Evanghelia.

În semn de apreciere pentru întreaga activitate duhovnicească şi administrativ-gospodărească din cadrul parohiei și pentru munca depusă la renovarea și împodobirea cu o nouă pictură a sfîntului locaș, parohul bisericii „Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Lencăuţi, protoiereul Rodion Ţentii, a fost decorat de către Prea Sfințitul Nicodim cu medalia eparhială „Sf. Dreptul Nicodim” de gradul I.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum și procesiunea de înconjurare a sfîntului locaș cu citirea Evangheliilor Învierii.

La final, Ierarhul a mulțumit părintelui paroh și tuturor enoriașilor pentru implicarea lor jertfelnică la renovarea sfîntului locaș și i-a îndemnat pe toți să păstreze și în continuare flacăra credinței așa cum le-a fost aprinsă în suflet de vrednicii lor înaintași. Cei mai de seamă ctitori au fost distinși de către Prea Sfințitul Nicodim cu medalii și Diplome Arhierești.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.