Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Paștile Blajinilor în localitatea de baștină a Prea Sfințitului Nicodim – satul Chiperceni

În lunea de după Duminica Tomei sărbătorim „Paștile blajinilor” sau „Paștile celor adormiți” – o sărbătoare de bucurie pentru Hristos cel Înviat; o afirmare a credinţei şi nădejdii noastre în învierea morţilor şi o zi de pomenire a celor adormiţi, dar una plină de optimism şi bucurie, pentru că prin Învierea lui Hristos, moartea nu mai este un sfârşit fatal, ci doar o trecere spre viaţa veşnică alături de Hristos şi de toţi sfinţii şi drepţii care au bine-plăcut Lui. (www.teologie.net)

În această zi creștinii ortodocși se adună în cimitire pentru a aduce bucuria Învierii Domnului și celor mutați în veșnicie, pomenindu-i în rugăciuni și oferind daruri (pomeni) ca milostenie pentru cei adormiți.

În dimineața acestei zile, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei.După Sfînta Liturghie Ierarhul s-a deplasat la cimitirul din satul natal Chiperceni, unde a vizitat mormîntul părinților săi Vasile și Ana Vulpe și a oficiat parastas pentru odihna cu drepții a sufletelor lor și a tuturor celor ce au adormit în nădejdea Învierii și a Vieții celei Veșnice.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.