Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie și slujba înmormîntării roabei lui Dumnezeu Ludmila Șalari în biserica „Sf. Irh. Nicolae” din satul Văratec, blagocinia Edineț II

 

Joi, 9 februrie 2015, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a deplasat în satul Văratec, blagocinia Edineț II, pentru a oficia împreună cu Prea Sfințitul Ioan, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan, Sfînta Liturghie în biserica „Sf. Irh. Nicolae” din localitate și slujba prohodului nou-adormitei roabei lui Dumnezeu Ludmila Șalari, mama Prea Sfințitului Siluan, Episcop de Orhei.

La slujbă Ierarhii a fost înconjurați de un sobor numeros de preoți și diaconi, în prezența îndureratului părinte episcop Siluan, a rudelor îndoliate, apropiaților și mulțimii tuturor celor care au cunoscut-o, iubit-o și apreciat-o pe răposată.

Sfântul locaș s-a dovedit a fi neîncăpător pentru mulțimea de slujitori din toate colțurile țării și credincioși care au participat la serviciul divin.

Vorbind la căpătâiul nou-adormitei roabe a lui Dumnezeu Ludmila, Preasfințitul Episcop Nicodim și-a exprimat sincerele sentimente de condoleanțe față de Vlădica Siluan și rudele îndurerate, menționând că cea care astăzi este petrecută dintre noi către Împărăția lui Dumnezeu, a dus o viață pământească exemplară știind să-și educe copii cu deosebită dragoste creștinească, încât aceștia să devină buni creștini, iar unul dintre ei să ajungă Arhiereu al Bisericii lui Hristos și deci stâlp al credinței drept-măritoare.

PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a dat citirii mesajului de condoleanţe al ÎPS Mitropolit Vladimir, în legătură cu trecerea la cele veşnice a roabei lui Dumnezeu Ludmila și a îndemnat pe toți cei prezenți să se îmbărbăteze cu rugăciune, întru nădejdea învierii și a vieții cele veșnice.

La rândul său, PS Episcop Siluan, copleșit de emoții și de durere, a mulțumit tuturor pentru cuvintele de compasiune și susținere, pentru frumoasa slujbă de prohodire, menționând că într-adevăr cea care i-a fost mamă și îndrumătoare de o viață, a fost o creștină evlavioasă, care cu dăruire și uitare de sine, a făcut doar binele, conducându-se tot timpul de Învățătura Evangheliei și fiind mânată de cele mai pure sentimente de dragoste pentru aproapele, în toate faptele sale.

Adresându-se către adunarea binecredincioasă, Vlădica Siluan a rugat să o pomenească în rugăciuni pe mama sa, nou-adormita roabă a lui Dumnezeu Ludmila.

Ludmila Șalari a fost înmormântată alături de soțul ei, în cimitirul satului Văratec, vizavi de biserica pe care au frecventat-o în timpul vieții pământești.

Dumnezeu să o odihnească cu drepții!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.