Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci la Catedrala „Sf. Vasile cel Mare” din orașul Edineț

img_8387

 

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie în Catedrala “Sf. Vasile cel Mare” din orașul Edineț, înconjurat de soborul slujitorilor Catedralei şi în prezenţa mulţimii credincioşilor.

La final, Ierarhul a explicat pericopa evanghelică a Duminicii după Înălțarea Sfintei Cruci, de la Marcu VII, 34 – IX, 1. Prea Sfinția Sa a adus în atenție tema centrală a aceste Duminici, în care Sfînta Evanghelie ne descoperă taina crucii noastre. Dacă iubirea lui Dumnezeu pentru noi s-a revelat în Crucea lui Hristos, în această Duminică suntem învăţaţi că răspunsul nostru de iubire faţă de Dumnezeu se arată şi se împlineşte în crucea noastră, purtată pe urmele lui Hristos. Dacă suntem ai lui Hristos, nu avem şi nu trebuie să dorim să avem o altă cale decât calea lui Hristos. Calea lui Hristos este însă calea Crucii. Ceea ce înseamnă că şi calea celor ce sunt ai lui Hristos este o cale a Crucii.

Tot în această Duminică i-am cinstit pe Sfinții Mucenici Trofim, Savatie și Dorimedont, sărbătoare în care pururea pomenitul Prea Sfințitul Episcop Dorimedont celebra ziua Sfîntului Ocrotitor. Cu acest prilej, Prea Sfințitul Nicodim, împreună cu clericii Catedralei din Edineț a oficiat în timpul Liturghiei rugăciuni pentru odihna cu drepții a vrednicului de pomenire Episcop Dorimedont, iar la final — slujba parastasului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

img_8373

 

img_8375

 

img_8376

 

img_8379

 

img_8380

 

img_8390

 

img_8392

 

img_8393

 

Comments are closed.