Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Zi de sărbătoare la Catedrala Schimbării la Față a Mîntuitorului din orașul Vinița

foto8750-1

 

La 14 septembrie 2016, zi în care se face cinstirea locală a Soborului tuturor Sfinților ce au strălucit în pămîntul Viniței și pomenirea Sfîntului Simeon Stîlpnicul, Ocrotitorul Spiritual al Înalt Prea Sfințitului Simeon, Mitropolit de Vinița și Bar, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a participat la Sfînta Liturghie săvîrșită în Catedrala „Schimbarea la Față a Mîntuitorului” din orașul Vinița.

Serviciul divin a fost oficiat sub protia Înalt Prea Sfințitului Simeon, Mitropolit de Vinița și Bar, de un sobor de arhierei din care a făcut parte Înalt Prea Sfințitul Antonie, Mitropolit de Hmelnițk și Staroconstantinov, Înalt Prea Sfințitul Agapit, Mitropolit de Moghileov-Podolsk și Șargorod, Înalt Prea Sfințitul Alexandru, Mitropolit de Pereiaslav-Hmelnițk și Vișneve, Înalt Prea Sfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Jitomir și Novograd-Volînskii și Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Sfînta Liturghie a avut loc în prezența a mulțime de credincioși, oficialități locale și demnitari de stat.

După slujbă, Ierarhii, slujitorii și credincioșii au oficiat un Te Deum în fața icoanei Soborului tuturor Sfinților ce au strălucit în pămîntul Viniței, iar mai apoi Înalt Prea Sfințitului Simeon a rostit un cuvînt de învățătură.

La final, arhiereii invitați la sărbătoare, demnitarii și enoriașii au adresat Mitropolitului Simeon felicitări cu prilejul sărbătoririi Ocrotitorului Ceresc.

La alesele, caldele și sincerele mesaje de felicitare s-a alăturat și Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, care a urat Înalt prea Sfințitului Simeon multă sănătate sufletească și trupească, pace, bucurii duhovnicești și ajutor sfînt de la Bunul Dumnezeu în activitatea pastorală și misionară ce o desfășoară, mulțumindu-i totodată pentru frumoasa și rodnica colaborare ce există de mai mulți ani între eparhia de Vinița și cea de Edineț.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

foto8729-1

 

foto8767-4

 

foto8771-1

 

foto8778-1

 

foto8790-2

 

foto8799-1

 

foto8829-2

 

foto8857-1

 

foto8865-1

 

foto8888-1

 

foto8893-2

 

foto8915-1

 

foto8995-2

 

foto9005-1

Comments are closed.