Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Departamentul Eparhial Învățămînt Religios și Activitate Pastorală întrunit în ședință de lucru

IMG_6824

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a convocat sîmbătă, 13 februarie 2016, membrii Departamentului Eparhial Învățămînt Religios și Activitate Pastorală în ședință de lucru.

Președintele Departamentului, protoiereul Lucian Serdeșniuc, a prezentat la început o trecere în revistă a activităților departamentului în anul 2015, după care Ierarhul a cerut întocmirea de către fiecare membru din blagocinie a unui raport scris. În continuare, Ședința a stabilit prioritățile de activitate pentru anul 2016. S-a vorbit despre situația la moment din școli la capitolul predării disciplinei Religia Creștin-Ortodoxă.

Una din prioritățile acestui Departament rămîne în continuare asigurarea tuturor școlilor din eparhie cu manuale de religie. S-a vorbit despre repartizarea către școli a manualelor de Religie pentru clasa a VII-a, editate recent, alcătuite de doamna preoteasă Liliana Crețu.

Prin Decretul prea Sfințitului Nicodim, reprezentant al Departamentului în blagocinia Edineț a fost numit protoiereul Igor Ciubotaru.

Chiriarhul a mai atras atenția membrilor Departamentului să participe la activități de catehizare în cadrul taberelor de vară pentru copii ce vor fi organizate prin binecuvîntare arhierească la mănăstirile din cadrul Episcopiei.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

IMG_6825

 

IMG_6828

 

IMG_6829

 

IMG_6830

Comments are closed.