Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Biserica „Sf. Treime” din satul Tîrnova, Edineț, în veșmînt de sărbătoare

IMG_7753

 

Numeroși credincioși au participat marți, 24 noiembrie 2015, în ziua pomenirii Sfîntului Mare Mucenic Mina, la resfințirea bisericii „Sfînta Treime” din satul Tîrnova, raionul Edineț, care a fost restaurată atît în interior, cît și la exterior. Slujba de resfințire și Sfînta Liturghie au fost oficiate de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În dimineața zilei, Ierarhul a fost întîmpinat cu multă căldură de părintele paroh, preotul Leonid Coțofană, primarul localității, doamna Cornelia Rusu, soborul slujitorilor, mulțime de copii cu buchete de flori în mîini și creștinii satului. Pericopele evanghelice ale zilei au fost explicate, cu binecuvîntarea Ierarhului, de către protoiereul Iulian Rață, parohul bisericii „Sfînta Treime” din localitatea Lucașeuca, Orhei, vrednic fiu al satului Tîrnova.

În semn de apreciere pentru întreaga activitate duhovnicească şi administrativ-gospodărească din cadrul parohiei și pentru munca depusă la renovarea și împodobirea sfîntului locaș, parohul bisericii „Sfînta Treime” din satul Tîrnova, preotul Leonid Coțofană, a fost decorat de către Prea Sfințitul Nicodim cu dreptul de a purta Crucea de Aur.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum și cuvîntul de învățătură al Ierarhului. Prea Sfințitul Nicodim a mulțumit tuturor credincioșilor pentru faptul că păstrează nealterată credința ortodoxă a strămoșilor și urmează bunul lor exemplu de viețuire creștină. De asemenea, Ierarhul a mulțumit părintelui paroh și tuturor enoriașilor pentru implicarea lor jertfelnică la renovarea sfîntului locaș și i-a îndemnat pe toți să păstreze și în continuare flacăra credinței așa cum le-a fost aprinsă în suflet de destoinicii lor înaintași.

Cei mai de seamă ctitori au fost distinși de către Ierarh cu medalii și Diplome Arhierești.

Toți credincioșii prezenți la slujbă au primit în dar din partea Ierarhului, în semn de binecuvîntare și felicitare cu prilejul resfințirii sfîntului locaș, cîte o iconiță.

Pentru toți slujitorii și creștinii participanți la serviciul divin a fost oferită o agapă de sărbătoare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

IMG_7748

 

IMG_7751

 

IMG_7758

 

IMG_7769

 

IMG_7772

 

IMG_7779

 

IMG_7781

 

IMG_7785

 

IMG_7788

 

IMG_7799

 

IMG_7806

 

IMG_7810

 

IMG_7812

 

IMG_7818

 

IMG_7825

 

IMG_7831

 

IMG_7834

 

IMG_7859

 

IMG_7861

 

IMG_7877

 

IMG_7880

 

IMG_7883

 

IMG_7887

Comments are closed.