Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

A fost sfințit un nou lăcaș de cult în cinstea Sfîntului Ioan Gură de Aur în satul Corpaci, raionul Edineț

IMG_1475

 

Creștinii din satul Corpaci, raionul Edineț, au avut marea bucurie duhovnicească de a participa în Duminica înaintea Înălțării Sfintei Cruci și a înainte-prăznuirii Nașterii Maicii Domnului la slujba de sfințire a noii lor biserici în cinstea Sfîntului Ioan Gură de Aur. Dangătul clopotelor a chemat astăzi credincioșii la rugăciune după o pauză de mai bine de 50 de ani. Construcția noii bisericuțe a fost posibilă datorită strădaniilor și purtării de grijă a preotului Valentin Croitoru, paroh al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din satul Terebna, care cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, deservește și localitatea Corpaci.

Slujba de sfințire și prima Sfîntă Liturghie a fost oficiată de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși creștini din localitate.

După Sfînta Liturghie, Ierarhul împreună cu soborul preoțesc a oficiat slujba de sfințire a Troței din incinta bisericii și un Te Deum pentru sănătatea tuturor celor care au contribuit la ridicarea acestui sfînt locaș.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură unde a specificat că mîntuirea pentru credincioși este unirea cu Hristos, iar centrul vieții în Hristos este Biserica, pe care Dumnezeu a cîștigat-o cu scump sîngele Fiului Său, trimis în lume din marea Sa iubire pentru oameni. De aceea, în afara Bisericii nu există mîntuire, iar cei care zidesc Casa lui Dumnezeu în care se adună credincioșii pentru a se împărtăși de harul divin au parte de o mare binecuvîntare.

Ierarhul a îndemnat credincioșii să iubească biserica și să o frecventeze cît mai des posibil, rîvnind spre rugăciune și împărtășirea cu Sfintele Taine.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

IMG_1453

 

IMG_1450

 

IMG_1459

 

IMG_1473

 

IMG_1476

 

IMG_1483

 

IMG_1489

 

IMG_1497

 

IMG_1508

 

IMG_1511

 

IMG_1516

 

IMG_1524

 

IMG_1536

 

IMG_1537

 

IMG_1549

 

Comments are closed.