Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a vizitat cimitirul din satul natal Chiperceni

IMG_4581

 

De Paștile Blajinilor, după slujba Sfintei Liturghii, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat cimitirul din satul său natal Chiperceni, unde a fost întîmpinat cu multă bucurie duhovnicească, cu tradiționalul salut pascal „Hristos a Înviat!”, de părintele paroh, protoiereul Constantin Jalbă, și mulțimea credincioșilor.

Prin contribuția personală a Ierarhului, a enoriașilor și a ctitorilor, cimitirul din satul Chiperceni a fost reamenajat și reorganizat, fiind împrejmuit cu zid nou și amenajat cu drum central, trotuare și o troiță la intrarea principală. Cu acest prilej, vizita Prea Sfinției Sale a început cu slujba de sfințire a cimitirului renovat.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a rostit o cuvîntare în care a mulțumit ctitorilor și tuturor celor care s-au ostenit la lucrările de renovare a cimitirului, prin care s-a adus cinstire și recunăștință înintașilor noștri, care și-au aflat aici odihna veșnică. În acest context Prea Sfinția Sa a subliniat și faptul că un popor nu poate avea un viitor bun dacă își uită trecutul. De asemenea, Vlădica a mulțumit și tuturor creștinilor adunați la această sărbătoare pentru că în pofida timpului ploios de afară au venit în număr mare să-și facă datoria creștinească față de părinții lor adormiți întru nădejdea Învierii și să se roage ca Mîntuitorul Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să așeze sufletele celor răposați la loc de Lumină.

Apoi Ierarhul și-a îndreptat pașii spre mormîntul părinților săi mutați la Domnul, Vasile și Ana, oficiind slujba unui parastas.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

IMG_4509

 

IMG_4512

 

IMG_4520

 

IMG_4523

 

IMG_4526

 

IMG_4529

 

IMG_4535

 

IMG_4557

 

IMG_4562

 

IMG_4564

 

IMG_4572

 

IMG_4591

 

IMG_4604

 

IMG_4612

 

Comments are closed.