Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a petrecut în rugăciune a doua zi a Postului Mare la Mănăstirea Zăbriceni

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a rugat în cea de-a doua zi a Postului Mare la slujbele rînduite de Biserică pentru această zi la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni. În seara zilei, Ierarhul a oficiat Pavecernița cea Mare cu citirea Canonului de pocăință al Sfîntului Andrei Criteanul.

La final, Prea Sfinția Sa a rostit o predică în care a vorbit despre sensurile duhovnicești ale Postului Mare, care reprezintă o perioadă de înnoire duhovnicească, de curăţire a inimii şi a minţii, de pregătire spirituală înaintea sărbătorii Învierii Domnului. Prin rugăciunile săvîrșite de Biserică, acest post ne oferă un prielnic moment de reculegere, de cugetare la propria stare de cădere și la făgăduința mîntuirii în Domnul nostru Iisus Hristos, de cercetare a propriei conștiințe și de pocăință cu lacrimi.

Denia Canonului se va săvîrși pînă joi, iar în zilele de miercuri și vineri, Prea Sfințitul Nicodim va oficia împreună cu soborul slujitorilor sfîntului așezămînt Liturghia Darurilor mai Înainte Sfințite.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.