Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În perioada 2-3 februarie 2015 la Moscova și-a desfășurat lucrările Sfatul Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse

 

În perioada 2-3 februarie 2015, în sala de ședințe a Catedralei „Hristos Mîntuitorul” din Moscova, sub președinția Sanctității Sale, Patriarhului Kiril, s-au desfășurat lucrările Sfatului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse. La acest eveniment a participat și Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni.

În debut Patriarhul s-a adresat către membrii forului cu un raport, în care a enumerat prioritățile acestei ședințe. În cadrul întrunirii au fost puse în discuție mai multe chestiuni importante pentru viața Bisericii printre care s-au aflat: documentul despre participarea creștinilor la Sfînta Euharistie, concepția despre rasofori, monahi și viața mănăstirească, propuneri despre repartizarea absolvenților instituțiilor teologice, stadiul lucrărilor privind alcătuirea Catehismului Bisericii Ortodoxe Ruse etc.

La final au fost adoptate Hotărîrile Sfatului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse, după care Patriarhul a mulțumit participanților pentru activitatea fructuoasă desfășurată.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.