Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Aniversarea a 4 ani de hirotonie în arhiereu a Prea Sfințitului Nicodim la Mănăstirea „Nașterea Domnului”, Zăbriceni

 

În Duminica a XXIX-a după Cincizecime, a Sfinților Strămoși după trup ai Mîntuitorului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni a sărbătorit aniversarea de 4 ani de la hirotonia sa întru arhiereu. Cu acest prilej Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, Edineț, a avut loc Sfînta Liturghie Arhierească la care au participat părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, slujitorii și frații sfîntului așezămînt în frunte cu părintele stareț, arhimandritul Damian (Burlacu) și mulțimea credincioșilor.

După citirea pericopei evanghelice de la Luca XIV, 16-24, despre pilda celor poftiți la cină, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de zidire duhovnicească. Explicînd Evanghelia zilei, Ierarhul a subliniat că refuzul de a primi chemarea la mîntuire şi de a veni la „cina" Împărăţiei Cerurilor stîrneşte mînia lui Dumnezeu, iar cei vinovaţi de acest refuz vor fi lipsiţi de această binecuvîntare pentru veșnicie. În acest sens, Vlădica a îndemnat credincioșii să profite de puținele zile ale postului care au rămas, să-și curețe sufletele prin mărturisire și împărtășire cu Sfintele Taine, pentru a se bucura din plin de luminoasa sărbătoare a Nașterii Domnului, care se apropie.

La încheierea slujbei, părintele arhimandrit Damian a adresat Chiriarhului Eparhiei noastre un călduros mesaj de felicitare, urîndu-i multă sănătate, zile îndelungate, ajutor și har de la Dumnezeu spre a păstori cu aceeași dăruire, dragoste părintească, blîndețe și înțelepciune clerul și poporul drept credincios al Episcopiei noastre pe calea mîntuirii.

Drept răspuns, Prea Sfinția Sa a oferit în dar tuturor viețuitorilor mănăstirii cîte o vestă călduroasă de iarnă.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.