Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Enoriașii Bisericii ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Verejeni, raionul Ocnița, au primit vizita prea Sfințitului Nicodim

 

În Duminica a XXIV-a după Cincizecime, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii credincioșilor de la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Verejeni, Ocnița, păstoriți cu multă dăruire de către protoiereul Stanislav Rotaru, unde, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Luca X, 25-37, despre samarineanul milostiv, cu binecuvîntarea Ierarhului arhimandritul Savatie (Celacu), cleric al Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, a rostit o predică. Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba sfințirii noilor clopote ce vor fi instalate în clopotnița bisericii și un Te-Deum pentru sănătatea slujitorilor și a enoriașilor acestei parohii.

În cuvîntul rostit la încheierea slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a vorbit despre iubirea imensă a lui Dumnezeu pentru neamul omenesc, pe care l-a ridicat din păcat prin Jertfa Sa pe Cruce; iubire ce suntem datori s-o arătăm la rîndul nostru apropiaților noștri aflați în nevoie, asemenea samarineanului milostiv din pericopa evanghelică. De asemenea, Ierarhul a mulțumit părintelui paroh, protoiereului Stanislav Rotaru, ctitorilor și tuturor credincioșilor din această parohie pentru grija ce o poartă Casei lui Dumnezeu și a făcut un apel la zidirea duhovnicească a tinerei generații, căci,  ea reprezintă pămîntul cel fertil în care încolțește sămînța cuvîntului evanghelic și de roadele căreia se va bucura întreaga plinătate a Bisericii, iar fără un viitor creștin nu vom dăinui ca neam.

Apreciind toate lucrurile frumoase realizate pînă acum la biserica „ Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Verejeni, părintele paroh, protoiereul Stanmislav Rotaru, a fost decorat cu înalta distincție a Eparhiei de Edineț și Briceni – medalia „Sf. Dr. Nicodim” de gradul I, iar mai mulți ctitori și binefăcători ai acestui sfînt locaș au fost distinși de către Prea Sfințitul Nicodim cu medalii și Diplome Arhierești.

Fiecare credincios a primit din partea Ierarhului în semn de binecuvîntare și în amintirea acestei slujbe cîte o iconiță cu chipul Sfinților Arhangheli.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.