Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În sîmbăta morților, dinaintea prăznuirii Sfintei Treimi, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie la Mănăstirea ” Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni

Sîmbătă, 7 iunie 2014, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul obștii monahale și a închinătorilor mănăstirii ”Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineț. Aici Prea Sfinția Sa a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți, din care a făcut parte protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, și cinstiții slujitori ai sfîntului așezămînt.

După Sfînta Liturghie a fost săvîrșită rugăciunea de sfințire a candelabrului care a fost recent adus și instalat în Sfînta Mănăstire.

La final Ierarhul a venit cu un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre importanța pomenirii celor adormiți, după care a îndemnat binecredincioșii creștini să poarte mereu în suflet rugăciunea pentru cei trecuți la cele veșnice ca Bunul Dumnezeu să odihnească sufletele lor în fericirea și lumina cea neînserată a Împărăției Sale.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.