Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească la Biserica “Sfînta Treime” din loc. Rujnița, r-nul Ocnița

 

Ziua prăznuirii Sfinților Mucenici doctori fără de arginți Chir și Ioan a fost una de mare bucurie duhovnicească pentru credincioşii parohiei „Sf. Treime” din localitatea Rujniţa, raionul Ocniţa, care a fost vizitată de către Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni. Prea Sfinţia Sa, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat aici slujba de sfinţire a unei Troițe din curtea cimitirului din marginea satului şi Sfînta Liturghie Arhierească.

Cu binecuvîntarea Ierarhului, cu un cuvînt de zidire duhovnicească după citirea Sfintei Evanghelii s-a adresat credincioşilor protoiereul Alexei Tanaseiciuc, paroh al bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din satul Stolniceni şi duhovnic al blagociniei Edineţ. Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum pentru sănătatea tuturor slujitorilor și ctitorilor acestui Sfînt locaș.

La încheierea slujbei, Prea Sfinţitul Nicodim a rostit un cuvînt de învăţătură evidenţiind cele mai semnificative aspecte din viaţa şi activitatea Sfinților Mucenici doctori fără de arginți Chir și Ioan, după care Vlădica a apreciat înalt toate eforturile şi osteneala părintelui paroh, protoiereul Alexandru Benzari, a celor mai de seamă ctitori şi a enoriaşilor parohiei „Sf. Treime” depuse la amenajarea şi împodobirea după cuviinţă a sfîntului locaş, precum şi a înălţării Troiței din curtea cimitirului. În semn de profundă recunoştinţă din partea Bisericii Ortodoxe, ctitorii şi binefăcătorii bisericii „Sf. Treime” din satul Rujniţa au fost decoraţi de către Ierarh cu medalii eparhiale şi cu Diplome Arhiereşti. La despărţire, fiecare creştin a primit în dar din partea Prea Sfinţitului Nicodim cîte o iconiţă cu chipul Maicii Domnului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.