Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Adunarea generală a clericilor cu prilejul demarării manifestărilor dedicate Jubileului de 200 de ani de la întemeierea Eparhiei Chișinăului

 

Cu prilejul aniversării jubileului de 200 de ani de la înființarea Eparhiei Chișinăului și a vizitei cu această ocazie la Chișinău a Sanctității Sale Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii în perioada 7-9 septembrie curent, în ziua de vineri, 30 august 2013 la Reședința Episcopală din or. Edineț, sub președenția Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a avut loc adunarea generală a slujitorilor. La întrunire au participat toți clericii, stareții și starețele de mănăstiri monahii și monahiile din cuprinsul Eparhiei. 

Prea Sfințitul Nicodim a binecuvîntat deschiderea ședinței, după care părintele secretar eparhial, prot. mitr. Adrian Cotelea a prezentat într-un discurs aspecte din istoria Eparhiei Chișinăului de la întemeiere pînă în prezent.

Mai apoi Ierarhul a vorbit despre importanța duhovnicească a acestui jubileu la care am fost învredniciți prin mila lui Dumnezeu să fim martori, după care a urmat slujba unui Te Deum de mulțumire Părintelui ceresc pentru toate roadele duhovnicești cu care a binecuvîntat Biserica Ortodoxă din Moldova prin harul Sfîntului Duh de la întemeiere pînă în ziua de astăzi.

În continuare Prea Sfințitul Nicodim a făcut unele anunțuri și a precizat cîteva chestiuni privitoare la vizita Patriarhului în Republica Moldova.

Secretarul Eparhial, Blagocinii și Starețul Mănăstirii „Nașterea Domnului” Arhimandritul Damian au fost delegați de către Adunare să participe la Conferința Internațională ”200 ani de la Formarea Episcopiei de Hotin și Chișinău” ce se va desfășura la Academia de Științe a Moldovei pe 6 septembrie. Toți clericii din cuprinsul Eparhiei vor participa sîmbătă, 7 septembrie 2013, la manifestările jubiliare ce vor avea loc la Palatul Național „Nicolae Sulac” din capitală în prezența Prea Fericitului Patriarh Kiril. În dimineața zilei de duminică, 8 septembrie, toți preoții din eparhie vor participa la Sfînta Liturghie oficiată de către Patriarh în scuarul catedralei ”Nașterea Domnului” din Chișinau.

La final Prea Sfințitul Nicodim a felicitat preoții din cuprinsul eparhiei cu înalta sărbătoare și a înmînat tuturor celor prezenți medalia jubiliară ”EPARHIA CHIȘINĂULUI — 200 ANI” în semn de recunoștință pentru activitatea sîrguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, după care a urmat o agapă frățească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.