Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujba Acatistului la moaștele Sfîntului Ierarh Ioan Maximovici

 

Cu binecuvîntarea Înalt Preasfințitului Kirill, Arhiepiscop al Americii de Vest și San Francisco, în după amiaza zilei Duminicii Cincizecimii, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, însoțit de protoiereul Octavian Mahler și înconjurat de enoriașii parohiei „Învierea Domnului” au săvîrșit slujba Acatistului Sfîntului Ierarh Ioan Maximovici de Shanghai și San Francisco în fața cinstitelor sale moaște ce se află în Catedrala „Icoana Maicii Domnului – Bucuria tuturor celor necăjiți”.

* * * *

Sfîntul Ioan Maximovici (1896-1966) este considerat de creştinii ortodocşi de pretutindeni ca fiind cel mai mare sfînt al secolului XX. Manifestînd diferite forme de sfinţenie, el a fost în acelaşi timp un mare teolog inspirat de Dumnezeu şi "nebun întru Hristos", un zelos ierarh misionar şi un apărător al săracilor, un ascet desăvîrşit şi un părinte iubitor pentru orfani. Asemenea lui Moise, el şi-a scos turma din robie, conducînd-o din China în lumea liberă. Urmaş al primilor apostoli, el a dobîndit de la Dumnezeu puterea de a tămădui sufletele şi trupurile suferinde. Străbătînd prin vălul timpului şi al spaţiului, el cunoştea şi răspundea gîndurilor oamenilor înainte că aceştia să şi le exprime. Fericitul Ioan răspîndea o putere ce-i atrăgea pe oameni mai mult chiar decît nenumăratele sale minuni. Această era puterea iubirii lui Hristos-marea taină inaccesibilă înţelegerii lumeşti.

Acum în Ceruri el continuă să se roage şi să-i viziteze pe cei ce-l cheamă în ajutor, după cum mărturisesc minunile şi tămăduirile înregistrate peste tot în lume. La 2 iulie 1994, în America a avut loc proslavirea arhiepiscopului Ioan de San Francisco, ierarh al Bisericii Ruse din diaspora. (viața sfîntului)

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

Comments are closed.