Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Mesajul de condoleanțe al prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, la trecerea la Domnul a Prea Cucernicului protoiereu Nicolae Gore

 

Cu profundă durere creștinească am aflat vestea mutării din această viață a vrednicului slujitor al altarului – protoiereul Nicolae Gore, paroh al bisericii „Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Jora de Mijloc, raionul Orhei.

Mutarea sa prematură la cele veșnice este un moment de profundă tristețe pentru familia, enoriașii pe care i-a păstorit cu multă dăruire, cinstitul cler al Blagociniei Orhei și pentru toți cei ce l-au cunoscut și prețuit. Cunoscîndu-l personal pe regretatul părinte Nicolae încă din anul 1989, putem spune cu deplină încredere că Sfinția Sa a fost un adevărat model de păstor al turmei lui Hristos, plin de rîvnă, har, iubire de Dumnezeu și de aproapele și caracterizat de o deosebită modestie. Pentru vrednica sa slujire lui Dumnezeu, capacitățile sale intelectuale și înalta ținută morală, i s-au propus diverse funcții și slujiri înalte în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar părintele, cu smerenia ce-l caracteriza, le-a refuzat pe toate.

În aceste momente grele, adresăm familiei îndoliate și  tuturor celor ce l-au cunoscut, apreciat și iubit pe părintele Nicolae întreaga noastră compasiune. Ne rugăm Milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul vrednicului protoiereu Nicolae Gore întru Împărăția Sa împreună cu drepții!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 † NICODIM

Episcop de Edineț și Briceni

Comments are closed.