Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Duminică, 20 noiembrie 2011, Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a aniversat 65 de ani de viață

 

În Duminica a XXIII-a după Cincizecime, Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a aniversat 65 de ani de la naștere. Cu acest prilej, Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată în Catedrala ”Hristos Mîntuitorul” din orașul Moscova. Serviciul divin a fost prezidat de către Sanctitatea Sa Kirill, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse; Preafericitul Ilie al II-lea, Patriarhul Catolicos al Georgiei; Preafericitul Sava, Mitropolitul Varșoviei și al Întregii Polonii și Preafericitul Hristofor, Mitropolit al Plaiurilor Cehiei și Slovaciei; înconjurați de un impresionant sobor de arhierei și clerici din cuprinsul Patriarhiei Ruse și delegați ai Bisericilor Ortodoxe Locale: Georgiană, Română, Bulgară, Polonă, a plaiurilor Cehiei și Slovaciei. Biserica Ortodoxă din Moldova a fost reprezentată la acest eveniment de către Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, împreună cu arhierei și preoți din cuprinsul Mitropoliei.

Sfînta liturghie a fost urmată de un Te Deum de mulțumire oficiat de Mitropolitul Iuvenalie de Krutițk și Colomna, în cadrul căruia au fost rostite ectenii pentru sănătatea Sanctității Sale, și o recepție festivă în Trapeza Catedralei ”Hristos Mîntuitorul”, unde înalții oaspeți au adus cordiale felicitări și urări de sănătate Patriarhului.

Amintim și faptul că anul acesta ziua de naștere a Sanctității Sale Kirill a fost împodobită de un însemnat eveniment duhovnicesc – aducerea în ajun la Catedrala ”Hristos Mîntuitorul” din Moscova a Chivotului cu Cinstitului Brîu al Maicii Domnului, care se va afla aici spre închinare pînă la 27 noiembrie 2011. Marea Sfințenie creștină a fost adusă pentru prima dată în Rusia de la Mănăstirea Vatopedu din Sfîntul Munte Athos.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

Comments are closed.