Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Joi, 20 octombrie 2011, a avut loc Adunarea generală a preoților din Episcopia de Edineț și Briceni

 

Joi, 20 octombrie, la Reședința episcopală din orașul Edineț, sub conducerea Prea Sfințitului Nicodim, a avut loc adunarea generală a preoților din Episcopia de Edineț și Briceni.

În cadrul întrunirii, Prea Sfințitul Nicodim a prezentat clericilor un bilanț al vizitei Sanctității Sale Kiril, Patriatrhul Moscovei și al Întregii Rusii, în Republica Moldova, a vorbit despre apariția versiunii moldovenești a siteului oficial al Patriarhiei – www.patriarchia.ru, și a anunțat că fiecare parohie din Moldova va primi Pastoralele Sanctității Sale la Nașterea și Învierea Domnului și în limba de stat. Preoților le-a fost prezentat și cadoul Patriarhului – Sfînta Evanghelie, care a și fost înmînată fiecărei parohii la încheierea ședinței. A fost aprobat și semnat de către toți slujitorii altarului textul scrisorii de mulțumire adresate Patriarhului Kiril pentru vizita și darul său oferit tuturor parohiilor Bisericii Ortodoxe din Moldova în general și Episcopiei noastre în special.

Președinții Departamentelor Eparhiale au prezentat rapoarte de dare de seamă, după care au fost puse în discuție chestiuni legate de activitatea de mai departe a acestora. Printre alte probleme vizate la această întrunire s-au enumerat — ținuta și comportamentul preotului în biserică și în societate, datoria clericilor de a se respecta reciproc, pregătirea cu seriozitate față de săvîrșirea Sfintei Liturghii prin citirea Pravilei, alegerea și pregătirea prescurilor și a vinului pentru Sfînta Euharistie, obligativitatea rostirii predicii imediat după citirea Sfintei Evanghelii, pregătirea bisericii și a enoriașilor către vizita Arhiereului în parohie. De asemenea, au fost puse în discuție și alte probleme.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.