Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Creştinii din Orhei exprimă sincere condoleanţe părintelui Ioan Topală în legătură cu trecerea la cele veşnice a fiului său Constantin

 

În dimineaţa zilei de 7 iulie creştinii din oraşul Orhei îşi îndreptau grăbit paşii spre Catedrala “Sf. Nicolae” pentru a da slavă lui Dumnezeu, a-l cinsti pe Sf. Ioan Botezătorul şi pentru a-l felicita pe duhovnicul lor, protoiereul Ioan Topală, cu ziua de naştere şi jubileul de 60 de ani de slujire înaintea Sf. Prestol.

Cu părere de rău, părintele Ioan Topală era trist şi îndurerat pentru că în dimineaţa acestei zile a primit vestea că unul dintre feciorii săi, Constantin, care locuia la Odesa, a trecut către Domnul.

Sîmbătă, 9 iulie, preoţii din oraşul Orhei în frunte cu protoiereul mitrofor Rodion Melnic au săvîrşit prohodul asupra robului lui Dumnezeu Constantin şi l-au petrecut în ultimul drum spre cimitirul din oraş.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii pe robul său Constantin şi să întărească întreaga familie a părintelui Ioan Topală pentru a suporta pierderea şi a-i purta de grijă răposatului după rînduiala creştinească.

Sincere condoleanţe din partea tuturor slujitorilor şi creştinilor de la Catedrala “Sf. Nicolae” din Orhei!

Dumnezeu să-l ierte!

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.