Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească în Duminica Femeilor Mironosiţe la Catedrala «Sf. Nicolae» din Orhei

 

 

În a treia duminică după Sfintele Paşti, a Femeilor Mironosiţe, Prea sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie în Catedrala “Sf. Nicolae” din oraşul Orhei. Şi pentru că în această zi Ierarhul îşi serbează ziua protectorului său ceresc – dreptul Nicodim – alături de Prea Sfinţia Sa la slujbă au fost prezenţi blagocini şi clerici, stareţi şi stareţe, duhovnici şi maici din blagociniile şi mănăstirile din Ţara  de Sus, precum şi mai mulţi ctitori ai Catedralei din Orhei şi o mulţime de credincioşi.

La finalul Sfintei Liturghii, vladîca Nicodim a adresat un cuvînt de felicitare credincioşilor şi în special femeilor creştine cu ocazia zilei lor, duminica Femeilor Mironosiţe. În acest context, Prea Sfinţia Sa a subliniat curajul şi marele har de care s-au învrednicit aceste femei, fiind primele care au binevestit apostolilor şi lumii întregi Luminata Înviere. Astăzi mamele creştine sunt cele care preiau această misiune sfîntă prin creşterea, educarea, aducerea la Biserică şi călăuzirea copiilor la tot lucrul bun şi binecuvîntat de Dumnezeu.

În îcheierea acestui cuvînt, slujitorii şi maicile stareţe din Episcopia de Edineţ şi Briceni au venit să-l felicite pe Arhiereu cu ziua sfîntului ocrotitor şi să-i dorească cele mai calde urări de bine, sănătate, înţelepciune, putere şi ajutor de Sus în realizarea misiunii sale de Episcop şi Păstor duhovnicesc al credincoşilor ortodocşi din Ţara de Sus.

Tot în această zi a avut loc sfinţirea paraclisului în cinstea Sfîntului Ioan Teologul, destinat oficierii diferitor slujbe bisericeşti, în special pomenirilor pentru cei răposaţi, şi a magazinului de cărţi şi obiecte religioase. Ambele se află în clădirea nou construită din incinta catedralei “Sf. Nicolae” din Orhei.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.