Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Episcopul Nicodim a participat la şedinţa Sinodului BOM

În data de 18 martie 2011, la sediul mitropolitan din Chişinău a avut loc şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxă din Moldova, la care au participat toţi cei şase ierarhi din cuprinsul Mitropoliei, în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir.

În cadrul acestei şedinţe au fost puse în discuţie următoarele subiecte:

1. Legea nr. 115 din 11.05.2007 privind cultele religioase şi părţile lor componente în perspectiva înaintării propunerilor de rigoare către ministerul de resort şi Parlament pentru modificarea acesteia sau formularea unor amendamente necesare.

2. Proiectul de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării. Audierea în cadrul şedinţei a dlui Vadim Mişin, preşedintele Comisiei parlamentare pentru Drepturile Omului. Sinodul va veni cu un demers către Parlament pentru a exclude sintagma "orientare sexuală".

3. Decizia Sinodului BOM privind difuzarea informaţiei bisericeşti în mass-media şi prezentarea poziţiilor oficiale ale Mitropoliei Moldovei doar de purtătorul de cuvânt.

4. Decizia Sinodului BOM de a-l caterisi pe Arhimandritul Vasile (Ciobanu), fost duhovnic al Mănăstirii Tabăra, ca urmare a recomandărilor Judecăţii Mitropolitane nr. 5-11 din 04.03.2011, care au constatat săvârşirea păcatului sodomiei.

Sursa

Comments are closed.