Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă arhierească la Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi în oraşul Orhei

La 27 februarie 2011, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni a săvîrşit Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie în catedrala „Sf. Ierarh Nicolae” din or. Orhei. Slujba a fost prezidată de un sobor de preoţi şi diaconi, printre care amintim pe părintele arhimandrit Damian (Burlacu), stareţul mănăstirii Zăbriceni şi secretarul eparhial protoiereul Adrian Cotelea în frunte cu Prea Sfinţitul Nicodim. În cadrul serviciului divin a fost hirotonit în treapta de ieromonah, ierodiaconul Siluan (Vitalie Dronic) de la mănăstirea „Naşterea Domnului” din loc. Zăbriceni, raionul Edineţ, iar ipodiaconul Vasile Eşanu, a fost hirotonit în treapta de diacon.

După citirea Sfintei Evaghelii, egumenul Patrocl (Porombac) cu binecuvîntarea Episcopului a tîlcuit evaghelia zilei de la Matei cap. XXV, 31-46.

La sfîrşitul Liturghiei, Prea Sfinţitul Nicodim, în cuvîntul său de învăţătură a explicat deosebirea dintre virtute şi păcat prin prezenta evaghelie a Înfricoşătoarei Judecăţi, virtutea fiind rugăciunea şi milostenia facută faţă de aproapele necondiţionat, iar păcatul indiferenţa şi judecata adusă celor din jur. Prin această pericopă evanghelică premergătoare  creştinii ortodocşi din întreaga lume se pregătesc pentru începutul urcuşului duhovnicesc prin calea postului şi cîntărilor specifice acestora.

După Sfînta Liturghie Vladîca Nicodim accentuînd milostenia a poftit pe cei prezenţi la masa de sărbătoare.

Biroul de presă

al Eparhiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.