Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujba la Praznicul Botezului Domnului și sfințirea apei au fost săvârşite de PS Nicodim la Catedrala ”Sf. Nicolae” din or. Orhei

De Botezul Domnului, când primim de la Dumnezeu "harul izbăvirii şi binecuvântarea Iordanului", Prea Sfințitul NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în Catedrala ”Sf. Nicolae” din or. Orhei.

În cuvântul de învăţătură rostit cu această ocazie, Prea Sfințitul NICODIM a subliniat faptul că sărbătoarea Botezului Domnului, numită şi Epifanie sau Teofanie, "este o sărbătoare cu puternică încărcătură treimică, la fel ca şi Rusaliile", deoarece Evanghelia praznicului ni-L descoperă pe Dumnezeu ca "treime de persoane". Fiul, Cuvântul lui Dumnezeu, Şi-a luat fire omenească "pentru a veni să aşeze, din nou, lumea în ceea ce fusese înainte de căderea în păcat a primului om, vine şi se face Noul Adam". Astfel, Mântuitorul vine la Iordan să primească botezul de la Ioan "pentru a prilejui lumii descoperirea Preasfintei Treimi". Botezul Mântuitorului Iisus Hristos în apa Iordanului "este un semn al reaşezării lumii, al recreerii lumii prin venirea Creatorului, a Fiului lui Dumnezeu în Creaţie".

Biroul de Presă a Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.