Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizită arhierească în parohia „Acoperemîntul Maicii Domnului” din localitatea Moșana, raionul Dondușeni

Duminica 23 octombrie 2022, de pomenirea Sfinților Părinți de la Sinodul VII Ecumenic (787), Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii credincioșilor de la biserica „Acoperemîntul Maicii Domnului” din localitatea Moșana, raionul Dondușeni, săvîrșind Sfînta Liturghie Arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La Sfînta Liturghie de astăzi, în timpul Vohodului Mic, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, protoiereul Ghenadie Ţîbulico a fost decorat cu dreptul de a purta Mitră.

Răspunsurile liturgice la strană au fost oferite de măicuțe al mănăstirii „Adormirii Maicii Domnului”, în simfonie liturgică cu corul bisericii „Sfinţii Arhangheli” din satul Verejeni și credincioşii prezenţi. După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvîntarea Ierarhului, cu un cuvînt ziditor de suflet s-a adresat creștinilor protoiereul Oleg Străinu, paroh al bisericii ”Sf. Arhangheli” din comuna Plop.

La ectenia morțiască au fost înălțate rugăciuni pentru odihna vrednicul de pomenire Episcop Dorimedont, care cu 16 ani în urma la intrarea în satul Moșana a nemerit în tragicului accident.

Sfînta Liturghie a fost urmată de un Te Deum de rugăciune către Prea Sfînta Născătoare de Dumnezeu și sfinții pomeniți astăzi și de cuvîntul de învățătură al Ierarhului. Înaltpreasfințitul Nicodim a mărturisit părintelui paroh protoiereului Ghenadie Ţîbulico și întregii obști dreptmăritoare că a trăit momente de o deosebită împlinire duhovnicească, slujind în acest sfînt locaș plin de prezența rugăciunii, dragostea pentru Hristos și credința puternică a credincioșilor din această localitate, care îndeamnă generația tînără a satului să preia acest exemplu, stînd ferm în mărturisirea ortodoxă și în rugăciuni fierbinți către Dmnul Hristos, către Prea Sfînta Sa Maică, care este buna mijlocitoare și ocrotitoare a acestei biserici, și către toți sfinții ce din veac au bineplăcut lui Dumnezeu.

De asemenea Ierarhul a mulțumit părintelui paroh protoiereului Ghenadie Ţîbulico și credincioșilor din localitatea Moșana pentru purtarea de grijă de memorialul instalat la locului tragicului accident, în urma căruia a trecut la cele veșnice vrednicul de pomenire Episcop Dorimedont, primul Ierarh al Eparhiei de Edineț și Briceni.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Eparhiei de Edineţ şi Briceni

 

Comments are closed.