Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni a oficiat Taina Sfintei Cununii la biserica „Sf. Mare Mucenic Dumitru” din satul Elizavetovca

În a doua jumătate a zilei de Duminică, 18 septembrie 2022, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a efectuat o vizită la biserica  „Sf. Mare Mucenic Dumitru” din satul Elizavetovca, raionul Dondușeni. Ierarhul a fost întîmpinat de părintele paroh, protoiereul Oleg Străinu și enoriasi sfîntului locaș.

Vizita Arhiereului a constituit un prilej de deosebită bucurie duhovnicească pentru părintele paroh, protoiereul Oleg și preoteasa Tatiana Străinu, dar mai ales pentru tinerii Calin și Iraida, asupra cărora Înaltpreasfinţia Sa înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Taina Cununiei.

De menționat că Iraida este fiica protoiereului Oleg și preotesei Tatiana Străinu.

După slujbă, Ierarhul a felicitat tinerii însurăței cu prilejul celebrării căsătoriei, i-a îndemnat să petreacă viața în curăție, ascultare, răbdare, iubire față de Dumnezeu și unul față de altul și le-a urat multă sănătate, bucurii și împliniri în viața de familie. Tinerii au primit în dar din partea Înaltpreasfinției Sale o Sfîntă Scriptură, care să le fie călăuză și mîngîiere în viața de familie.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Eparhiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.