Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizita Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineț

În a doua partea zilei de miercuri 14 septebrie 2022, obștea monahală a Mănăstirii ”Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineț, în frunte cu starețul acesteia, Prea Cuviosul arhimandrit Damian (Burlacu), a avut bucuria de a primi în vizita oficială pe înalții oaspeți în frunte cu Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove împreună cu Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Nicodim Arhiepiscop de Edineț și Briceni. Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a luat cunoștință mai întîi de mersul vieții duhovnicești de aici, de programul de rugăciune şi de ascultare, după care a urmat prezentarea complexului Mănăstirii.

În Biserica mare a Mănăstirii, Înaltpreasfinția Sa a înălțat rugăciuni în fața Icoanei Făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic-Ascultătoarea” și a rămas încîntat de frumoasele cîntări psaltice corului sfîntului lăcaș.

În semn de aleasă prețuire și amintire a acestei vizite, Mitropolitul a oferit în dar părintelui stareț o frumoasă cruce pectorală cu podoabe.

Din partea obștii monahale a Mănăstirii Zăbriceni în semn de dragoste fiască, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a primit în dar copia Icoanei a Maicii Domnului „Grabnic-Ascultătoarea”.

În această atmosferă duhovniciască plină de emoții plăcute Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir și-a încheiat vizita Sa în această frumoasă mănăstirea din Eparhia din Nordul Moldovei, mulțumind Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhimandritului Damian și obștii monahale pentru primirea călduroasă.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Eparhiei de Edineţ şi Briceni

 

Comments are closed.